امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص میوه ها و سبزیجات
#31
ترب (تربچه):

ترب، رنگ سفید یا قرمز، غنی از ویتامین های D،C،B،A وE است. همچنین دارای موادی مانند ,سدیم ,پتاسیم ,کلسیم ,روی ,منیزیم ,منگنز ,فولات میباشد.

خواص:
ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بکار می رفته است .

1)ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است .

2)ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .

3)ترب برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است .

4)برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .

5)آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است .

6)ترب برای درمان یرقان مفید است .

7)تخم ترب درد را تسکین می دهد .

8)در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند .

9)برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید .

10) دم کرده ترب ادرار آور است و برای درمان حبس البول بکار می رود .

11)تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .

12)اگردست یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا کمی سردشود بطوریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید

13)دم کرده ریشه ترب تقویت کننده بدن است .

14)برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج آور از ترب بصورت زیر استفاده کنید :دریک ترب بزرگ حفره ای ایجاد کرده و همچنین در ته آنهم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقداری شکر در حفره ریخته و آنرا با آب پر کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده ودر داخل شیشه یا استکان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید .

15)خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می کند .

16)جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .

17)تخم ترب اشتها آور است.

18)برای از بین بردن تب، تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید .

19) تخم ترب بصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیرده استفاده می شود .

20)تقویت کننده کبد و معده است.

21)گیاهی اشتهاآور است.

22)با انجام سم زدایی، خون را تصفیه می کند.

23)از آنجا که غنی از ویتامین C، فولیک اسید و آنتوسیاتین است انواع سرطان ها از جمله روده بزرگ، کلیه، روده، معده و دهان را برطرف می کند.

24)خاصیت ضدعفونی کننده ترب، از کلیه در برابر عفونت ها محافظت می کند.

25)جویدن برگ سبز ترب سیاه بوی بدن دهان را از بین برده و لثه را محکم می‌کند.

هشدار:


اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است.
 سپاس شده توسط Saeed141 ، farbod ، annasufia ، narika
#32
ترتیزک (شاهی ابی):

این گیاه منبع بسیار خوبی برای ویتامین A, E, K, C, B1 ,B2 میباشد همچنین موادی نظیر اهن کلسیم مس پتاسیم منگنز میباشد.

خواص:

- چربی و کلسترول خون را کاهش می دهد.

- منبع عالی آنتی اکسیدان و فیتوکمیکال است.

- تحریک کننده اشتها و تصفیه کننده خون است.

- برای درمان یبوست به کار برده می شود.

- دانه های آن خاصیت خلط آور دارد و با جویدن آن سردرد، آسم، سرفه و گلودرد برطرف می شود.

- از آنجا که منبع عالی ماده معدنی و انواع ویتامین هاست، به طور موثر دوران قاعدگی را تنظیم می کند.

- پروتئین و آهن موجود در آن برای مادران در دوران شیردهی مفید است.

- به علت بالا بودن آهن، کم خونی را برطرف می کند.

- مصرف منظم تره تیزک سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز بیماری پیشگیری می کند.

- برگ های این گیاه محرک، ادرارآور و ضد باکتری است.

- برای درمان بیماری های کبدی مفید است.

- دم کرده آن را صبح ناشتا میل کنید تا کرم و سموم بدن دفع شود.

- برای برطرف کردن لک های صورت، برگ یا تخم کوبیده آن را شبانه روز یک مرتبه روی لک ها بگذارید و آن قدر ادامه دهید تا برطرف شود.

- ريشه شاهي نيز مزه تند و تلخي دارد. اين ريشه براي درمان سيفيليس و ناتواني در ادارار کردن مفيد است.

- مصرف چکيده ترتيزک علاوه بر معالجه امراض دستگاه تنفسي( آسم)، کرم کُش نيز هست.

- مصرف شاهي به کساني که شن و سنگ کليه و مثانه دارند و يا درد گوش گرفته اند، توصيه شده است.شاهي لکه هاي سفيد پوست را برطرف مي کند.

- به دليل وجود ويتامين C و E در شاهي اين گياه خاصيت آنتي اکسيداني فوق العاده در جلوگيري از آسيب راديکال هاي آزاد دارد. در نتيجه يک ماده ي ضد سرطاني مي باشد.شاهي مانع از رشد سلول هاي سرطاني مي شود.

- شاهي علاوه بر ويتامين C حاوي مقدار قابل ملاحظه اي آهن و اسيد فوليک نيز مي باشد، از اين رو براي اشخاص کم خون مفيد است.

- تخم شاهي مزه‌ي تند و تلخي دارد. اين ماده خاصيت چربي سوزي ، تصفيه کنندگي خون، شيرافزايي، قاعدگي آور، مقوي (نيروبخش) و ادرارآور دارد.

- دارويي براي چشم درد است.

- تخم شاهي قواي جنسي راتقويت مي کند.

- تخم شاهي براي مرض جذام، بيماري هاي پوستي، اسهال خوني ، اسهال، سوء هاضمه، بيماري هاي چشمي، اسکوربوت، آسم و سرفه مفيد است.

- در ضمن تخم شاهي خاصيت مليني نيز دارد.

هشدار:

تخم شاهي خاصيت سقط کنندگي جنين دارد. افراد مبتلا به زخم یا التهاب معده و روده از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند.مصرف اسانس و مقادیر طبی آن در زنان حامله و کودکان زیر 4 سال ممنوع میباشد.
 سپاس شده توسط Saeed141 ، Mahacita Bahuruci ، farbod ، narika
#33
ترخون :

این گیاه منبع خوبی برای ویتامین های A,C میباشد همچنین دارای مواد معدنی مانند سدیم ,پتاسیم ,کلسیم ,اهن ,روی ,منگنز ,منیزیم میباشد.

خواص:

- دشمن سرسخت بیمارى هاى عفونى ، بخصوص وبا هست .

- جویدن من ، میکرب طاعون را نیز از شخص مى راند.

- اشتهاآورم و رطوبت هاى بدن را جذب مى کند .

- براى تسکین درد معده مفیداست .

- درمان کننده دردهاى رماتیسمى بوده و براى اعصاب مفیداست .

- در فرانسه آن را به عنوان علف اژدها می شناسند كه این نام به علت توانایی بالای آن در معالجه مارگزیدگی است.

- ریشه گیاه نیز دلایل سنتی برای رفع درد دندان مصرف می شود.

- به عنوان یك آرامبخش ملایم نیز شهرت داشته، برای بهتر خوابیدن نیز مصرف می شود.

- ترخون با دارا بودن خاصیت تحریك و تنظیم مشكلات خانم ها در مواردی كه این دوره به تأخیر می افتد استفاده می شود.

- ضد اسكوربوت بوده، از خونریزی لثه جلوگیری و به التیام زخم های دهان كمك می كند.

- در اروپا نیز خواص زیر را برای ترخون قائل هستند: اشتهاآور، هضم كننده، ترشح كننده بزاق دهان، داروی درد دندان.

- از دم كرده ترخون (۱۰ در هزار) برگ آن به عنوان ضد اسپاسم، تقویت و ضدعفونی كننده معده استفاده می شود.

- توانایی بسیار خوبی برای افزایش جریان خون دارند. بدین ترتیب موجب گرم شدن ناحیه ی آسیب دیده می ‏شوند و علاوه بر این نمی ‏گذارند که اسید اوریک در آن مکان‏ های خاص تجمع کنند. ترخون همچنین به سم‏ زدایی نیز به ‏وسیله‏ ی تحریک دفع ادرار و مدفوع کمک می‏ کند.

- روغن ‏های فرار موجود در ترخون گردش خون و مخاط را بهبود می ‏بخشند و به توزیع مناسب مواد مغذی، اکسیژن، هورمون ‏ها و آنزیم ‏ها در سراسر بدن کمک می ‏کنند.

- بوی تند و معطر ترخون برای دور کردن بوی بد از بدن استفاده می ‏شود. ترخون همچنین موجب مهار رشد میکروب ‏های روی پوست نیز می ‏شود و به این ترتیب موجب کاهش بیشتر بوی بدن می ‏شود.

هشدار:
- این روغن‏ها به دلیل وجود استراگول سمّی هستند، استراگول نام دیگر میتل چاویکول است و از این رو نباید به کودکان کم سن (زیر 4 سال) و زنان باردار داده شود.
 سپاس شده توسط farbod ، Saeed141 ، annasufia ، narika
#34
تره (تره فرنگی):

این گیاه دارای ویتامین های B, A, C میباشد همچنین دارای موادی مانند کلسیم ,فسفر ,منگنز ,سدیم ,پتاسیم ,اسیدفولیک میباشد.

خواص:

تره از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی خیلی گرم و به طور متوسط خشك است.

1- مصرف تره كلسترول بد خون را كاهش مي‌دهد.

2- از خواص درماني تره‌ اين است كه فشارخون را كاهش مي‌دهد و از حملات قلبي و سكته جلوگيري مي‌كند.

3- ماليدن آب تره يا له كرده آن بر روي پوست براي درمان كهير و رفع خارش مؤثر است.

4- خوردن تره براي معالجه تمامي عفونت‌ها مفيد است.

5- مصرف تره تازه براي رفع چاقي و تسكين درد مفاصل و نقرس مفيد است.

6- تره حاوي فيبر بالايي است، به همين علت مصرف آن براي رفع يبوست مفيد است.

7- اگر تره به صورت له شده روي محل گزيدگي زنبور قرار گيرد، باعث تسكين درد مي‌شود.

8- مصرف تره به علت داشتن ويتامين و آهن براي افراد مبتلا به كم‌خوني مفيد است.

9-‌ اين گياه داراي پتاسيم فراوان است و خوردن آن براي كساني كه دچار كمبود پتاسيم هستند مؤثر است.

10- مصرف تره‌ مانند سير و پياز موجب كاهش ابتلا به سرطان روده و پروستات مي‌شود.

11- باعث تثبیت قند خون میشود.

12- برای معالجه روماتیسم و بیماری های كبدی مفید است .

13- ضماد آن برای نرم كردن ورمها مفیداست {می نات و پتلو }

14- اگر برگ آن را با سركه مخلو ط و در آن له كرده و به پیشانی بمالند خون ریزی از بینی را قطع می كند .

15- ترشح ادرار و حیض را زیادمی كند بعنی مدر است و قاعده آور.

16- مزاج را لینت می دهد ونیروی جنسی را تقویت می كند.

17- خوردن آب تره به قدر ۱۵گرم خون بواسیر را قطع می كند.

18- ضماد تره برای گزیدن افعی و خوردن آن با آب عسل نیز برای خنثی كردن سموم جانوران نافع است .

19- ضمادتره با سماق برای مخملك و زگیل و با نمك برای التیام زخمهای بد مفید است .

20- كلروفیل موجود در تره باعث تقویت عضله قلب می‎گردد.

21- كلروفیل موجود در تره باعث تقویت عضله قلب می‎گردد.

22-پتاسیم موجود در تره برای كودكان رنجور و كم‎اشتها بهترین داروست.

23- تره خلط‎آور بوده و سینه را صاف می‎كند.


24- تره قلیایی كننده خون است.

25- برای بیماری برص ضماد تره را بگذارید.

26- برای ماه گرفتگی ضماد تره را بگذارید.

هشدار:

خوردن زیاد تره خون را می‎سوزاند و بینایی را كاهش می‎دهد و لثه را خراب می‎كند.

زیادخوردن تره در شب باعث پریشان خوابی می‎شود.

افرادی كه طبع سودایی دارند تره كمتر مصرف كنند.

مقدار اگزالات تره بالا بوده و کسانی که سنگ کلیه دارند با احتیاط مصرف کنند.
 سپاس شده توسط farbod ، annasufia ، Saeed141 ، narika
#35
تمبر هندي :

این میوه هندی دارای ویتامین C میباشد همچنین موادی مانند اسید سیتریک ,اسید مالیک ,کلسیم ,اهن ,پتاسیم و فیبر میباشد.

خواص:

- تمبر هندي خنك‌كننده بدن است و دماي بدن را پايين مي‌آورد و براي رفع تشنگي خصوصا در فصل گرما موثر است.

- برطرف‌كننده صفرا بوده و اخلاط شديد و گرم با خوردن تمبر هندي كاهش مي‌يابد.

- تمبرهندي به دليل آن كه فاقد سديم و سرشار از پتاسيم است فشار خون را پايين آورده، جوش و خروش‌هاي جلدي و التهاب ناشي از آن را كاهش مي‌دهد، ضمن آن كه برطرف‌كننده تنگي نفس (ازگرمي)‌ هم هست.

- چنانچه مايليد غذايي كه مي‌خوريد زود هضم شود، توصيه مي‌كنيم مقدار كمي تمبر هندي همراه يا بعد از غذا ميل كنيد.

- اين ميوه داراي ويتامين C و مواد معدني همچون آهن است و براي افراد سيگاري كه ويتامين C بدن آنها بشدت تحليل مي‌رود موثر است، همچنين ويتامين C موجود دراين ميوه خاصيت آنتي‌اكسيداني داشته و به جذب آهن، ترميم زخم‌ها و حفظ و نگهداري عروق خوني كمك بسياري مي‌كند.

- تمبر هندي و دم‌كرده آن خاصيت ملين دارد و چنانچه با آب مخلوط شود ضدنفخ مي‌شود. براي تهيه دم‌كرده تمبرهندي بايد چند تكه آن را با كمي آب جوش مخلوط كرده و بگذاريد مدت يك ساعت بماند سپس دم‌كرده را در طول روز مصرف كنيد. اين دم‌كرده را در درمان يبوست استفاده مي‌كنند.

- ضمادي كه از تمبر هندي پخته تهيه مي‌شود براي تسكين ورم، برطرف كردن سستي عضلات و قسمت‌هاي دردناك بدن مفيد است.

- اين ميوه به دليل آن كه فاقد چربي و كلسترول مي‌باشد براي افراد داراي چربي خون مفيد است.

-
قطره‌‌های اشکی که از هسته‌های این میوه تهیه می‌شود برای درمان سندروم خشکی چشم موثر است.

- برگ‌های این گیاه برای درمان سوختگی‌ها به کار می‌رود.

- دارای آنتی‌اکسیدان قوی است از اینرو برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها مفید است.

- یکی از راحت‌ترین و موثرترین راه برای درمان سرماخوردگی است.

- یکی از بهترین روش‌ها برای پایین آوردن تب است.

هشدار:

1- زياد خوردن و افراط در مصرف تمبر هندي باعث زخم روده، سرفه و سنگيني معده مي‌شود. همچنين براي ريه و طحال خوب نيست و در اشخاصي كه ريه و طحال ضعيفي دارند ممكن است توليد اشكال كند. اين ميوه براي افراد سردمزاج توصيه نمي‌شود چرا كه زياده‌روي در مصرف آن مي‌تواند باعث سستي و ضعف اعصاب شود.

2- تمبر هندي فرآوري شده داراي نمك زياد است كه براي افراد داراي فشار خون بالا توصيه نمي‌شود. همچنين در هنگام خريد اين گونه محصولات خصوصا نوع وارداتي آن حتما به ليبل فارسي كه از طرف وزارت بهداشت، تاريخ‌گذاري و كدگذاري شده است توجه كنيد. غيربهداشتي بودن اين محصول در مصرف‌كننده مي‌تواند منجر به بروز دل‌پيچه، تهوع، تب و در نهايت
اسهال خوني شود.

3- زیاده روی در مصرف آن در افراد چاق ممکن است باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا شود.
4- به دلیل اسیدیته ی بالا میتواند موجب افزایش غلظت برخی دارو ها (خصوصا اسپرین و ایبوپروفن) شود و باید بین مصرف انها نیم ساعت فاصله انداخت.
 سپاس شده توسط Saeed141 ، farbod ، annasufia ، narika ، Mahacita Bahuruci ، beny
#36
تمشک :


این میوه دارای ویتامین های K, A ,B ,C ,E میباشد همچنین موادی مانند سدیم ,پتاسیم,کلسیم ,سدیم ,منیزیم ,روی ,اهن ,نیاسین میباشد.


خواص:


- جوشانده ۲۵ گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.

- دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.

- تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.

- تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.

- تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.

- تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.

- شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.

- تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتیخورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.

- شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.

- خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.

- جوشانده ۲۰ تا ۵۰ گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان ترشحات زنانگی،خونریزی در فواصل قاعدگی ، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی اثر شفا بخش دارد. جوشانده را بعد از هر وعده ی غذا یک استکان می خورند.

- جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخم های دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.

- جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند،بدین منظور باید ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را دریک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.

- جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشدمانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.

- خوردن جوشانده برگ تمشک به مقدار ۳ تا ۴ فنجان در روز و بین غذاهای اصلی، بند آوردن ادراررا معالجه می کند وبهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه است.

- گر ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب بریزید و آن رابه مدت ۵ تا ۱۰دقیقه جوشانده و پس از ۱۰ دقیقه دم کشیدن و صافکردن آن، به مقدار ۳ فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید،دردهای نقرسی و بسیاری از انواع رماتیسم را آرام می کند.

- گر ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانیدو پس از دم کشیدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش هایصورت و یاهر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید ، اثر شفابخش دارد.

- تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.

- تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C وK برای اوره و فشار خون مفید است.

- برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماری های پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.

- گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد.

- تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.

- تمشك بدليل دارابودن اسيدسالسيليك درآن براي تسكيندرد مفيد است.

- تمشك خون را قليائي مي كند و قند آن براي مبتلايان به مرض قند مفيد است.

- از دم كرده برگ‌هاي تمشك براي جلوگيري از خونريزي لثه استفاده مي‌شود و دهان با آن شستشو مي‌شود.

- برگ‌هاي تمشك به علت خاصيت قابضي ملايمي كه دارند، براي رفع اسهال كودكان مفيد هستند.
 سپاس شده توسط farbod ، annasufia ، Saeed141 ، Mahacita Bahuruci ، narika ، beny
#37
توت سفید:

این میوه دارای ویتامین های A, B1, B2, B3, C میباشد همچنین موادی مانند فیبر ,تانن ,منیزیم پتاسیم را دارا میباشد.

خواص:

1. توت سفید یا شیرین طبع گرم و مرطوب دارد.

2. اگر توت شیرین صبح ناشتا میل شود به عنوان صبحانه ملین است.

3. توت سفید مدر می باشد (صبح ناشتا به عنوان صبحانه)

4. پاك كنندة خون است (صبح و عصر میل شود).


5. تقویت كنندة قوة باه است (مانند شماره 3 میل شود)

6. مفید برای كبد است (مانند شماره 3 میل شود)

7. برای طحال مفید است (بالای غذاهای گوشتی و چرب خورده نشود)

8. به دلیل وجود آهن زیاد در توت ها، این میوه های خوش مزه برای درمان کم خونی فقر آهن نیز کاربرد دارند.

9. برگ درخت توت خون را خنك می‌كند و التهاب را فرو می‌نشاند (به صورت دم كرده)

10. برگ درخت توت چشمها را درخشان می‌سازد و التهاب چشم را از بین می برد (به صورت دم كرده)

11. برگ درخت توت صاف كننده خون و خون‌ساز می باشد (به صورت دم كرده)

12. كسانی كه رماتیسم دارند از برگ (به صورت دم كرده) و میوه توت استفاده نمایید.

13. برگ ومیوه توت برای رفع سرفه مفید می باشد (برگ آن به صورت دم كرده و یا توت خشك همراه با آب جوش میل شود)


14. برگ ومیوه توت برای كسانی كه آسم دارند مفید می باشد.


15. كسانی كه گرم مزاج هستند از خوردن توت خودداری كنند. (بنابه گفتة ابوعلی سینا) درصورتی كه می‌خواهند بخورند بهتر است بعد از یك ساعت یا 2 ساعت كمی سكنجبین بنوشند.


16. به خاطر داشتن كلسیم و فسفر در توت خشك برای لثه كودكان مفید است و تأمین كنندة انرژی برای سالمندان است.

17. جویدن صمغ درخت توت لثه را محكم می‌كند و از كرم خوردن دندان جلوگیری میكند.

18. خوردن توت باعث چاقی نمی‌شود.

19. كسانی كه دیابت دارند می‌توانند به جای قند از توت خشك استفاده كنند

.
20. كسانیكه اسید اوریك یا اوره دارند بهتر است به جای قند از توت خشك استفاده كنند.

21. توت ضد سرطان میباشد.

22. برگ آن ضد میکروب و انگل میباشد.


23. کمک به بی اختیاری ادرار یبوست کاهش میل جنسی افزایش قدرت عضلانی جلوگیری از سفید شدن زودرس موها عفونت روده(خصوصا برگ آن) مرض قند (خصوصا برگ آن کمک به کم خونی و بی خوابی.)


هشدار
:
بیماران دیابتی با رعایت مقدارکالری مصرفی میتوانند استفاده کنند.
 سپاس شده توسط farbod ، konda ، annasufia ، Saeed141 ، Mahacita Bahuruci ، narika
#38
توت فرنگی:

این میوه منبع بسیار عالی برای ویتامین های B2, B5, B6, A, C, E میباشد همچنین موادی مانند ,پتاسیم ,کلسیم ,منیزیم ,فسفر ,اهن ,روی ,مس ,نیاسین ,فیبر و اسید های چرب میباشد.

خواص:

- مصرف این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب که هر کدام اثرات خود را بر بدن اعمال می کنند دارای خاصیت تقویت کننده، ملین و خنک کننده نیز می باشد.

- توت فرنگی از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.

- توت فرنگی اشتها آور است و ادرار را زیاد می کند.

- دم کرده برگ توت فرنگی در زیاد کردن ادرار و شیر بانوان مفید است.

- دم کرده برگ توت فرنگی یا میوه توت فرنگی می تواند نقرس و سنگ های مثانه را معالجه کند.

- املاح معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست مؤثر است.

- اگر توت فرنگی را له کنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.

- توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است.

- توت فرنگی به علت دارابودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو کودکان ونوجوانان ، استحکام دندان ها و ترمیم شکستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.

- توت ‌فرنگی حاوی موادی چون فسفر، کلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات 2 کربن بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را برطرف می‌کند.

- توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر بوده و به هضم غذا کمک زیادی می‌کند.

- دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند چرا که خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان میشود.

- همچنین، توت فرنگی به علت داشتن ویتامین B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی مؤثرست.

- توت فرنگی نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی کننده‌ای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن توت فرنگی باعث پاک شدن خون از مواد مضر وزاید مثل اوره، اسیداوریک و چربی می‌شود و نیز درمان کننده نقرس است.

- ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقویت چشم می‌شود.

- مصرف روزانه 5 واحد میوه و سبزی، احتمال ابتلاء به سرطان را کاهش می دهد.

- مطالعات جدید نشان می دهد مصرف روزانه 9 یا 10 واحد میوه و سبزی به همراه 3 واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشار خون بالا بسیار مؤثر است.

- بیماریالتهاب مفاصل که بیشتر در سالمندان دیده می‌شود به دلیل کمبود ویتامین C در بدن بوجود می‌آید. یکی از منابعی که می‌توان برای جبران کمبود ویتامین Cموجود در بدن از آن استفاده نمود توت فرنگی است .

- آنتوسیانینهای موجود در توت فرنگی نه تنها رنگ قرمز آن را بوجود می‌آورد بلکه بعنوان آنتی اکسیدانی قوی عمل می کند و ساختمان سلولها در بدن را محافظت نموده و از تخریب اکسیِدانها در بدن و ارگانها جلوگیری می‌نماید.

- فنول موجود در توت فرنگی از آن میوه ای محافظ قلب، ضد سرطان و ضد التهاب ساخته است.

- اين ميوه به علت داشتن ويتامين B در کاهش و رفع ترس، عصبانيت، خمودي، اضطراب، هيجان و سستي مؤثراست.

- برگ وريشه توت فرنگى براى درمان و معالجه اسهالهاى مزمن و جلوگيرى از ترشى زياد معده مفيد است ، همچنين براى درمان ورم كيسه مثانه و مجارى ادرار تاءثير سودمندى دارد.
براى مصرف برگ و ريشه توت فرنگى بايد سى تا شصت گرم برگ يا ريشه توت فرنگى را در يك ليترآب پنج دقيقه بجوشانيد و ده دقيقه دم كنيد بعد آن رامصرف نماييد.

- ريشه توت فرنگى را بايد در بهار از خاك در آورده و بشوييد و مصرف كنيد و برگهاى آن را بايد ازگل دادن بچينيد و مورد استفاده قرار دهيد.

جوشاندن برگ يا ريشه توت فرنگى قابض و ادرارآور است گاهى اين جوشانده ادرار را به رنگ تندى در مى آورد كه نبايد از آن نگران شد زيرا سموم بدن از اين راه به خارج دفع مى شود.


هشدار:
مقدار اگزالات توت فرنگی بالا بوده و افراد مبتلا به سنگ کلیه (کلسیمی) باید از مصرف آن خود داری کنند.

برخی از افراد به توت فرنگی حساسیت دارند.

بیمارانی که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نظیر اسپرین مصرف میکنند باید با احتیاط این میوه را مصرف کنند.

مقدار افت کش در این میوه بسیار بالاست و زنان حامله باید کم مصرف کنند.
 سپاس شده توسط krasna ، Saeed141 ، Mahacita Bahuruci ، farbod ، annasufia ، narika
#39
جعفری:

این گیاه دارای ویتامین های A,C,K وهمچنین دارای منیزیم پتاسیم اهن فیبر نیاسین و اسید فولیک میباشد.

خواص:

- طبع جعفری گرم و خشک است
.
- جهت سنگ کلیه 30 گرم جعفری خشک را در یک لیتر آب جوشانده هر 3 ساعت یک لیوان میل شود.

- کسانی که کم اشتها هستند از سوپ جعفری و همچنین همراه غذای خود جعفری استفاده کنند.

- جعفری اختلالات هاضمه را تنظیم میکند.

- کسانی که یرقان دارند جعفری را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

- از جعفری برای بیماریهای کبد و طحال میتوان استفاده کرد که بهصورت دمکرده روزی 3 فنجان و خام همراه غذا میل شود.

- کسانی که تنگی نفس دارند از سوپ جعفری استفاده کنند و قبل از غذا یک قاشق آب جعفری بخورند.

- برای درمان ترشحات زنانگی قبل از غذا 2 قاشق غذاخوری آب جعفری بخورند یا این که همراه غذا جعفری بخورند.

- کودکانی که سرخک میگیرند به آنها سوپ جعفری بدهید چون باعث میشود دانههای سرخک سریعتر ظاهر شده و از بین برود.

- برای بازشدن قاعدگی 100 گرم جعفری در یک لیتر آب جوشانده هر 2 ساعت یک لیوان میل کنند. خانمهای حامله نباید از این محلول استفاده کنند.

- مالیدن ضماد جعفری روی زنبور گزیدگی مفید میباشد.

- برای صورتهای پرجوش جعفری را پخته بهصورت ضماد روی پوست و جوشها بگذارید و هر روز با آب جعفری بشویید.

- خوردن جعفری همراه غذا جوانی شما را حفظ میکند.

- تخم جعفری ادرارآور است.

- برای خانمهایی که شیر آنها بند آمده است جعفری را له کرده بهصورت ضماد روی سینه و پستان بگذارید شیر باز خواهد شد.

- جعفری تببر خوبی است کسانی که سرما خوردهاند یا تب دارند از سوپ جعفری استفاده کنند.

- برای گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی مقداری جعفری خرد کرده در شیر بریزید صبح ناشتا میل کنید.

- خوردن ساقهی جعفری اعصاب را تسکین میدهد پس بهخاطر داشته باشید جعفری را در سبزیخوردن خود قرار دهید و ساقه آن را دور نریزید.

- برگ جعفری صاف کننده خون است و اگر سلولی از بین رفته باشد آن را شستشو داده و سلولی جدید به وجود میآورد.

- دوستانی که کوه میروند اگر 2 ساعت قبل از کوهپیمایی از دمکرده جعفری استفاده کنند خیلی راحتتر و با آرامشخاطر بیشتری مسیر کوهپیمایی را خواهند پیمود.

- افرادی که کمخون هستند جعفری را در برنامه غذایی خود قرار دهند و بچههایی که رشد آنها ضعیف است نیز جعفری بخورند.

- کسانی که ضعف بینایی دارند جعفری درمانگر آن است.

- خوردن جعفری از مبتلا شدن بدن به سرطان جلوگیری میکند.

- کسانی که ادراربند شدهاند 40 گرم ریشه جعفری در یک لیتر آب جوشانده به مدت 10 دقیقه بگذارند دم بکشد سپس هر 3 ساعت یک لیوان بخورند.

- برای درمان باد مفاصل از جوشانده ریشه جعفری مانند شماره 25 هر 4 یا 5 ساعت یک لیوان استفاده کنند.

- برای از بین بردن بوی بد دهان یا سیر به مدت یک ربع جعفری را بجوید سپس تفاله آن را دور بریزید و یک عدد سیب بالای آن بخورید.

- کسانی که آسم دارند جعفری را خرد کرده در شیر بریزید و صبح ناشتا مصرف کنید.

- برای برطرف کردن ترکهای عمیق پوستی وخراشها جعفری را بهصورت ضماد در محل بگذارید.

- برای درمان چشم درد و یا ورم چرکی چشم ضماد جعفری را روی چشم بگذارید.- برای درمان غدههای زیرپوستی جعفری را له کرده با کمی نمک وروغن زیتون روی غده بگذارید صبح و شب آن قدر تکرار کنید تا نتیجه بگیرید.

- اگر میخواهید چهرهای شفاف و زیبا داشته باشید آب جعفری را با آب مخلوط نموده صبح و شب به مدت یک هفته صورت خود را بشویید.

- جعفری برای آب آوردن انساج بدن و خیز عمومی بدن بسیار مفید است، 30 یا 40 گرم جعفری را در یک لیتر آب جوشانده روزی چنداستکان میل شود.

- برگ جعفری تنفس را مطبوع میکند.

- ریشه تازه جعفری ضدبلغم است.

- نوجوانانی که میخواهند قد آنها بلند شود و یا اگر میخواهند دارای فرزندی کشیده قد باشند جعفری را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

- برای برطرف کردن خونمردگیهای پوست ضماد جعفری بگذارید.

- کسانی که پوست خشک دارند از بخور جعفری استفاده کنند. شبها 10 گرم جعفری در 500 سیسی آب جوشانده بخور دهند.

- کسانی که چسبندگی پلاکتهای خون دارند جعفری را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

- برای درمان شورهسر، سر را با جوشانده جعفری آبکش کنید.

- کسانی که بیماری گواتر دارند جعفری را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

- برای درمان سیاهی زیرچشم یک سوم استکان آب جعفری و بقیه آن را آب هویج روزی 3 نوبت میل کنید.

- جعفری ضداستسقاء میباشد.

- برای درمان باد و نفخ در بدن تخمجعفری را 30 گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده در یخچال بگذارید روزی 3 استکان میل شود.

- کسانی که پروستات دارند جعفری را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

- برای درمان کک مک از جوشانده جعفری صورت را ماساژ دهید.

- کسانی که مبتلا به فشارخون هستند از جوشانده جعفری استفاده کنند 30 گرم جعفری خشک در یک لیتر آب روزی 3 فنجان میل شود.

- برای رفع گوش درد یک گلوله کوچک جعفری را نمک زده با روغن زیتون آغشته نموده در سوراخ گوش قرار دهید مواظب باشید که داخل گوش نرود.

-
یک کرم شاداب کننده پوست: نصف استکان آب هویج همراه یک قاشق سوپخوری یا غذاخوری صمغ عربی آهسته در آب جعفری مخلوط کرده بهصورت ماسک روی پوست بگذارید.


- برای درمان طاعون ریوی جعفری 5 گرم + شوید 5 گرم+ نعناع 5 گرم + مرزه 5 گرم در 300 سیسی آب جوش دمکرده روزی 3 استکان بخورند.

- کسانی که اختلالات قاعدگی دارند یک هفته قبل از روز پریود از دمکرده جعفری استفاده کنند و سپس زمانی که پاک شدند جعفری را در برنامه غذایی خود به مدت 10 روز قرار دهند.

- جهت دفع کرمهای ریز روده جعفری خشک + 10 گرم + کرفس خشک 10گرم + بنفشه خشک 10 گرم در یک لیتر آب جوشانده هر صبح ناشتا یک لیوان به مدت 4 روزبخورند.

- برای معالجه نقرس تخم جعفری 10 گرم برگ خشک جعفری 10 گرم + 20 گرم عناب در یک لیتر آب جوشانده صبح و عصر یک لیوان مصرف کنند.

- خوب است که از برگ خشک جعفری مانند چای دمکرده و به جای چای بنوشیم این نوشیدنی بندآمدگی ادرار را درمان میکند. اسیداوریک را کم میکند و نقرس را نیز درمان میکند.

- خوردن جعفری همراه غذا باعث جذب آهن موجود در آن غذا میباشد.
- زمان پخت جعفری باید بسیار کم باشد.

- کسانی که دچار ضعف بینایی میباشند یا شبکوری دارند در مصرف غذای روزانه خود جعفری را بگذارند.

- کسانی که دوران نقاهت را میگذرانند همراه غذای خود حتماً جعفری بخورند.

- کسانی که بیماری برص دارند خوردن جعفری را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

- برای رفع دردهای عصبی جعفری را خرد کرده در شیر داغ بریزید و میل کنید.

- یک سس خوشمزه: جعفری 200 گرم + موسیر 20 گرم خوب خرد کرده روی آنها نمک، آب و فلفل سیاه بریزید + یک قاشق سرکه بگذارید چنددقیقه بجوشد، سپس صاف کنید این سس را میتوان با گوشت خورد.

- برای سردردهای ناشی از کمخونی روزی 3 فنجان از جوشانده جعفری استفاده کنید 7 گرم جعفری در 300 سیسی آب کمی جوشانده و میل شود.

- برای این که موهای درخشان داشته باشید 50 گرم جعفری را در یک لیتر آب بجوشانید سپس صاف کرده بعد موها را با آب آن ماساژ دهید.

هشدار:

- در خوردن آن زیاده روی نکنید زیرا محرک اعصاب است.
- مصرف تخم ریشه و اسانس جعفری در زنان حامله ممنوع است.
- مقدار اگزالات آن بالا میباشد و مبتلایان به سنگ مجاری ادرار (کلسیمی) باید با احتیاط مصرف کنند.
- بیماران دریافت کننده داروی لیتیوم باید با احتیاط مصرف کنند.
- زنان حامله که دچار لکه بینی ویا تهدید خطر سقط هستند نباید جعفری مصرف کنند.
 سپاس شده توسط Saeed141 ، krasna ، narika ، farbod ، annasufia
#40
جو :

این گیاه دارای ویتامین های A, E, B میباشد همچنین موادی مانند روی ,مس,کلسیم,نیاسین ,پتاسیم ,کلسیم ,مس ,آهن منیزیم و 16 نوع اسید آمینه ضروری که درمخمر آبجو وجود دارد.

خواص:

_ غذایی بسیار مقوی است .

_ خاصیت نرم کننده دارد .

_ برای نقرس مفید است .

_ جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .

_ ماءالشعیر برای درمان سل، زخم‌های ریوی و سردرد گرم مفید است .

_ ماءالشعیر خون ساز است و زود هضم می‌شود.

_ ماءالشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .

_ برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت‌های دردناک بگذارید .

_ جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .

_ بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.

_ سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.

_ کشک الشعیر (شیره جو) برای مزاج‌های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است .

_ برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .

_ برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید

_ جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند .

_ به عقیده‌ی متخصصان تغذیه مصرف منظم سبوس جو دوسر به لاغری کمک می‌کند.

_ گر به طور مرتب و کافی از فیبرهای موجود در سبوس جو دوسر بهره‌مند شویدمیزان کلسترول بد خونتان به میزان 15 درصد کاهش می‌یابد.

_ آنتی اکسیدانتهای منحصر به فرد جو خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش می دهند .

_ در تحقیقات آزمایشگاهی گزارش شده در Surgery ، بتا گلوکان جو واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونت باکتری را افزایش میدهد .

_ برای درمان جوشهای غرور و مزمن و کورک مفید است.

هشدار:

کسانی که دارو های مهار کننده منوآمین اکسیداز مانند فنلزین ایزوکاربوکسازید موکلوبمید استفاده میکنند نباید جو مصرف کنند.
مصرف آن در زنان حامله و کودکان شیر خوار توصیه نمیشود.
سرد مزاجان باید آن را با شکر مصرف کنند.
 سپاس شده توسط krasna ، farbod ، Saeed141 ، annasufia ، sahand110a ، narika


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان