امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص میوه ها و سبزیجات
#41
جو دوسر (یولایف):

این گیاه منبع مناسبی برای ویتامین های گروه B و A و E همچنین دارای موادی مانند مس ,منیزیم ,منگنز ,نیاسین ,تریپتوفان ,سدیم ,پتاسیم ,آهن میباشد.

خواص:

- جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برای انسان برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی می‌باشد.

- هم چنین به خاطر داشتن گلوتن خاص، دارای اثراتی ویژه جهت پوست‌های خشک و خارش داراست.

- از عصاره نوعی جو دو سر در طب سنتی آیورودا جهت ترک اعتیاد تریاک استفاده می‌شده است.

- از خواص مهم دیگر جو دو سر، اثر کاهش چربی خون آن است با توجه به این که فیبرهای محلول در آب، کاهش کلسترول بیشتری نسبت به نوع نامحلول ایجاد می‌کنند و در جو دو سر میزان فیبر محلول نسبتاً بالا است.

- یک تحقیق نشان داد که مصرف روزانه‌ی 100 گرم جو دو سر خشک به مدت سه هفته باعث کاهش 23درصد کلسترول تام، 23 درصد کلسترول LDL، 21 درصد تری گلیسیرید،و 20درصد کلسترول HDL شده است.

- از اثرات دیگر جو دو سر که در مطالعات اخیر اثبات گردیده است، اثر کاهش اسید اوریک آن است.- چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است.

- جوشانده دانه‌های بدون سبوس یولاف در شیر که به آن یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد داروی بسیار مناسبی برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماری‌ها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن می‌باشد.

-
جوشانده آرد و دانه‌های جو دو سر که صبح ناشتا به مقدار 2 تا 3 فنجان به مدت 2 تا 3 روز مصرف می‌شود اثر ملین داشته، یبوست را از بین می‌برد و از طرف دیگر بواسیر را نیز درمان می‌نماید.

- جوشانده 20 گرم دانه جو دو سر سبوس دار اثر مدر داشته و در درمان سنگ کلیه، انواع ناراحتی‌های کلیه، عدم دفع ادرار، آب آوردن انساج و ... به کار می‌رود.

- برای التیام زخم‌های کهنه و شدید می‌توان از خمیر آرد جو دو سر مخلوط با مخمر آب جو استفاده نمود.
- جو دو سر طبق تحقیقاتی که جدیداً انجام گرفته در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.

- مقوی اعصاب است.


- ضد عفونی کننده بدن می‌باشد.

- تقویت کننده بدن می‌باشد.

- ادرار آور و ملین است و یبوست را برطرف می‌کند. از هر سه زن یک زن از یبوست رنج می‌برد و نصف این افراد دچار یبوست مزمن هستند. سبوس جو دوسر یک روش ساده برای مقابله با این مشکل محسوب می‌شود. اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که این ماده‌ی غذایی می‌تواند تا 30 برابر حجم خود، آب جذب کند و باعث حجیم شدن مدفوع در روده
ها شود. به همین دلیل روده ها مدفوع را راحت‌تر دفع می‌کنند.


- تسکین دهنده درد است.


- برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد.

- اگزما را درمان می‌کند.

- و بالاخره این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مدام این گیاه از سرطان جلوگیری می‌کند.

هشدار:
مبتلایان به
نقرس بایستی از زیاده روی در مصرف جو دوسر خودداری کنند.
 سپاس شده توسط krasna ، farbod ، Saeed141 ، annasufia ، narika ، zartosht
#42
چای:

این گیاه (دم کرده ) دارای مقدار کمی مس, منیزیم ,منگنز ,سدیم و پتاسیم ,فلوراید میباشد.

انواع چای و خواص آن :

چای سیاه :

ضد آلزايمر است. چای از تشكیل لخته‌های خونی در سرخرگ‌های اصلی جلوگیری می‌كند. پلاك‌ها در واقع تركیبی از چربی خطرناك و كلسترول هستند.ضد‌ درد، ضد آمیب،ضد آرتریت ، ضد تصلب شرابین، ضد باکتری، ضدسرطان ، ضد افسردگی، ضد ق ، ضدقندخون ،ضدالتهاب، ضد جهش ژنی، ضد نیتروزآمین،ضد اکسیدان ، ضد اسپاسم، ضد ویروس، قابض، مقوی قلب، محرک سیستم عصبی مرکزی، ادرار آور، محافظ کبد ، کاهنده‌ی پرفشاری خون ، محرک قدرت ایمنی بدن، کاهش دهنده‌‌ی چربی خون، کاهش دهنده‌ی تری گلیسریدها و محرک مجاری تنفسی.محافظت از دندانها.بیماریهای کلیوی افزایش استحکام استخوان تسریع در کاهش چربی افزایش تحمل در ورزش وفعالیتهای بدنی بیماریهای استخوانی و بیماریهای مربوط دهان و دندان بیماری آلزایمر و پارکینسون آنفولانزا

چای سبز :


علاوه بر خواص چای سیاه دارای آنتی اکسیدان بسیار بالاتری نسبت به چای سیاه میباشد ،همچنین ضد خارش و التهاب حاصل از گزش حشرات،تحریک سیستم ایمنی بدن.بیماریهای

کلیوی افزایش استحکام استخوان تسریع در کاهش چربی افزایش تحمل در ورزش وفعالیتهای بدنی بیماریهای استخوانی و بیماریهای مربوط دهان و دندان بیماری آلزایمر و پارکینسون

آنفولانزا ،سرطان پروستات سرطان سینه سرطان تخمدان تومور مغزی در کودکان سرطان کیسه صفرا ومجاری صفراوی سرطان روده بزرگ سرطان ریه سرطان مثانه، بسیار موثر است.

(وجود کتچین در چای سبز حدوداً پنج برابر بیشتر از چای سیاه می‌باشد ، این ماده آنزیم دی‌هیدروفولات (DHFR) را که سلولهای سرطانی برای رشد به آنها نیاز دارند، کاهش می‌دهد و

دارویی بسیار مفید برای جلوگیری از سرطان به شمار می‌آید.


چای اولانگ:

چای نیمه تخمیری (نیمه اكسید شده) است. تخمیر برگ پس از عملیات مالش، نیمه تماممی ماند و برگ چای كاملا تخمیر نمی شود. چای اولانگ نیز به وسیله اكسیداسیون ناقص

برگ های چای به عنوان بخشی از فرایند حد واسط تهیه چای سیاه و سبز تولید می شود و معمولا به رنگ قرمز يا زرد است .خواص آن تقریبا مانند چای سیاه است ،ازخواص مهم چای

اولانگ، کاهش کلسترول خون است که مي‌ تواند در هر وعده‌ غذای چرب، مقدار کلسترول خون را در حد متعادل نگه دارد. هم‌ چنين دانشمندان ژاپنی معتقد هستند که مصرف اين نوع

چای باعث کاهش فشار خون شده و می ‌تواند در جلوگيری از بعضی مشکلات قلبي- عروقی موثر باشد.


چای ترش:

دم کرده این گیاه کاهش‌ دهنده فشار خون، خنک ‌کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل‌ کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام ‌بخش است و برعکس

چای که باعث دفع آهن می‌ شود، چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می‌ آید.یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این

گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد. در هند از دانه های این گیاه به عنوان یک دارو برای سستی، گیجی و سوء هاضمه استفاده می شود و دانه های آن غنی از چربی و پروتئین است.

دم کرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس است.مصرف دم کرده چای ترش بیش از چای معمولی بر پرفشاری خون افراد دیابتی موثر است.


چای سفید:


خواص آن مانند چای سبز است با این تفاوت که بیشترین آنتی اکسیدان و اثرات ضد سرطانی را بین چای ها دارا میباشد. در بین چای ها بیشترین خواص را دارا میباشد.


هشدار:

از خوردن چای داغ بپرهیزید چون مهمترین عامل سرطان مری میباشد.
تا یک ساعت بعد از خوردن غذا چای ننوشید زیرا باعث کاهش جذب آهن میشود.
مصرف زیاد چای باعث تپش قلب یبوست سرگیجه بیخوابی میشود. به دلیل کافئین بالای چای. برای کم کردن کافئین چای،ابتدا چای را در یک ظرف کوچکتر حاوی آب داغ برای 20 ثانیه (در مورد چای سبز 40 ثانیه) گذاشت و آنگاه چای را در ظرف اصلی دم کرد.
مصرف چای با داروهای زیر باعث افزایش غلظت آن در خون میشود: داروهای مصرفی آسم ،کینولونها ،مهار کننده آنزیم MAO ،آنتی هیستامین ها
 سپاس شده توسط farbod ، krasna ، Saeed141 ، narika ، zartosht ، annasufia
#43
دوست عزیزم...یک گیاه فوق العاده برای آلرژی سراغ داری?
با تشکر
 سپاس شده توسط ye doost
#44
با سلام:

ابتدا باید نوع آلرژی مشخص شود و تشخیص آن بهتر است که بوسیله ی طبیب یا دکتر متخصص باشد و از درمان سرخود پرهیز کرد. چون ممکن است عوارض بدی داشته باشد به علت ناکافی بودن اطلاعات ما نسبت به گیاهان و عوارض احتمالی آن روی بدن هر کس که با توجه به ذائقه طبع و متابولیسم و... بدن هر کسی متفاوت میباشد.. پس بهتر است خود سرانه به درمان نپردازیم.اما اینجا گیاهان متداولی هست که روزانه مصرف میکنیم و خاصیت ضد آلرژی دارند که میشود از آنها کمک گرفت:



انگور

ميوه‌اي شناخته‌شده با اثرات متعدد و بسيار ارزشمند است که از خواص مهم آن مي‌توان اثرات آنتي‌اكسيدان، كاهش‌دهنده چربي خون، محرك ايمني بدن، ضدچسبندگي پلاكت‌ها

(رقيق كردن خون)، خلط‌آور، ضد آسم، ضد تصلب شرائين و ده‌ها خاصيت ديگر از جمله ضدحساسيت را نام برد. گرچه انگور داراي انواع فراوان است، ولي همه آنها خاصيتضدحساسيتی

دارند. البته خواص انگورهاي رنگي(قرمز و سياه) در اثرات ضدسرطان و آنتي‌اكسيدان و ضد شكنندگي عروق موئينه بيشتر از انگورهاي سبزرنگ است.



بادرنجبويه

گياهي از خانواده نعنا و به نام مليس در جهان مشهور است. قسمت مورد استفاده گیاه برگ‌هاي آن است كه داراي عطري ملايم و مطبوع می‌باشد. از خواص آن می‌توان به اثرات

ضدنفخ، ضددرد، ضداسپاسم (ضد دل‌درد)، آرامبخش، خواب‌آور، ضدويروس تبخال، كاهش تب، مقوي معده و ضدحساسيت اشاره کرد. مصرف آن مي‌تواندبه صورت دم‌كرده روزي يك يا دو

نوبت و هر نوبت 5 گرم از گياه خشك باشد.



نارنج

آب نارنج داراي خاصيت ضدحساسيت بوده و مي‌توان آن را به اشكال مختلف همراه با غذا، سالاد و يا به طور مستقيم مصرف نمود.



شاهتره (شاتره)

گياهي است بوته‌اي كه از قسمت هوايي آن استفاده مي‌شود. از قديم شاتره را براي بيماري‌هاي پوستي و كبدي مورد استفاده قرار مي‌دادند و در سال‌‌هاي اخير اين اثرات از نظر علمي

كاملاً به اثبات رسيده است. يكي از اثرات ارزشمند اين گياه خاصيت ضدحساسيت آن است. گرچه در بسياري از نقاط دنيا محصولات صنعتي زيادي از اين گياه با نام (Fumitory)

فرميتوري به صور قرص، كپسول و قطره تهيه شده و در حال استفاده مي‌باشد، ولي متأسفانه اين محصولات در ايران تهيه نشده و وجود ندارند، بنابراین براي بهره بردن از اثرات خوب

اين گياه باید از جوشانده آن استفاده کرد. نكته قابل اهميت اينكه جوشانده گياه داراي اثراتي به مراتب قوي‌تر و بهتر از عرق شاتره است.



زردچوبه

يكي از ادويه‌هاي بسيار باارزش است كه خواص ارزشمند برای سلامتي انسان دارد. زردچوبه داراي خواصي چون ضدنفخ، ضدميكروب، آنتي‌اكسيدان، ضدالتهاب، ضدسرطان، ضد سموم

كبد، صفراآور و ضدحساسيت است. البته ممكن است در بعضي افراد ايجاد حساسيت کند. مصرف زردچوبه تا روزي 3 گرم بلامانع است. البته ميزاني كه در غذاها به طور روزمره استفاده

مي‌شود، كمتر از اين مقدار است.



سياه‌دانه

دانه‌‌هاي گياه سياه‌دانه از قديم در بسياري از غذاها، ادويه‌جات‌، ترشي‌هاو داروهاي سنتي مورد استفاده بوده و امروز هم مصرف بالايي دارد. از خواص بسيار مهم سياه‌دانه می‌توان به

اثرات آنتي‌اكسيدان، ضدويروس، كاهش‌دهنده پرفشاري خون، كاهش‌دهنده اوره خون، شيرافزا، محرك سيستم ايمني بدن، هضم‌كننده غذا، بازكننده برونش‌ها، محافظ كبد، ضددرد،

ضدسرطان، محرك تنفسي،تقويت‌كننده معده و ضدحساسيت اشاره کرد. سياه‌دانه را مي‌توان به طرق مختلف و در بسياري از مواد غذايي مصرف نمود.



عناب

ميوه‌هاي درختچه عناب به صورت تازه و عمدتاً خشك مصرف مي‌شود. در طب سنتي از عناب جهت كاهش قندخون و فشار خون استفاده مي‌شود، ولي غير از اين آثار داراي خواص

ديگري از جمله اثرات ضدچسبندگي پلاكت‌ها (رقيق كردن خون)، ضدالتهاب، ضد تب، ضد سرفه، خلط‌آور، محافظ كبد، خواب‌آور، محرك سيستم ايمني بدن و ضد حساسيت نیز مي‌باشد.



عسل

عسل داراي خواص متعددي از جمله آثار ضدميكروبي، انرژي‌زايي، خلط‌آور، ضد سرفه، نرم‌كننده گلو و ضد خشونت صدا و موارد ديگر است. همچنين قدرت ايمني بدن را افزایش می‌دهد و

ضدحساسيت مي‌باشد. گذشته از اين آثار، در بسياري ازمحصولات آرايشي و بهداشتي به عنوان ضدالتهاب و ضدزخم و نرم‌كننده موضعي كاربرد دارد. همه افراد مي‌توانند عسل را

مصرف کنند و ضمن ارزش غذايي به عنوان يك داروي مفيد در سلامتي نقش داشته باشد


هشدار:

همین مواد ذکر شده در بعضی ها ایجاد حساسیت میکند و بعضی ها نسبت به آنها آلرژی دارند.
 سپاس شده توسط Saeed141 ، krasna ، farbod ، narika ، annasufia ، zartosht
#45
چغندر:

چغندر داراي پروتئين – چربي – ويتامينهاي A، B1، B2، B3 و C – مواد ازته – مواد قندي و املاح معدني چون فسفر، کلسيم و آهن ،فولات ،منیزیم ،منگنز ،سدیم ،پتاسیم ،مس است.

خواص:
1- طبيعت چغندر گرم و تر است.

2- مصرف چغندر بيماري جذام را از بين مي برد.

3- چغندر، عقل را زياد مي کند.

4- چغندر يکي از بهترين شيره هاي سبزي است که به ساختن گلبولهاي قرمز خون کمک مي کند، خون را تصفيه کرده و جريان خون را بهبود مي بخشد. از اين رو مصرف چغندر به خانمها بسيار توصيه مي شود.

5- چغندر قرمز يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليک، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.

6- لبو داراي مقادير فراوان آهن در کنار ويتامين ((ث)) و اسيد فوليک است که از بروز کم خوني در افراد بويژه دختران جوان ممانعت مي کند.

7- املاحي که در شيره چغندر وجود دارد، يک پاک کننده بسيار عالي براي کبد، کليه و کيسه صفراست.

8- چغندر ملين، نرم کنند? و ادرارآور است و در رفع يبوست نقش عمده اي را ايفا مي کند. همچنين اهميت به سزايي در دستگاه گوارش دارد.

9- درمان کننده التهاب مجاري ادرار است.

10- چغندر براي درمان التهاب مثانه، بواسير و بيماريهاي پوستي بسيار مفيد است. اشتها را نيز زياد مي کند.

11- چغندر مانند هويج داراي کاروتن است که در معده تبديل به ويتامين A مي شود.

12- خوردن چغندر پخته، براي رعشه مفيد است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.

13- برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود مي بخشد.

14- چغندر مخلوط با آب هويج دفع کننده سنگ کيسه صفراست.

15- خوردن چغندر، در هواي خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پيران بسيار توصيه مي شود.

16- شستشوي سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربي مو را از بين مي برد و ضد شپش است.

17- قرار دادن دست و پاي ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه مي شود.

18- ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسي و زگيل مؤثر مي باشد و چنانچه با حنا مصرف شود براي روياندن مجدد مو و نکويي آن تأثيربه سزايي خواهد داشت.

19- مصرف چغندر براي درد مفاصل و نقرس مفيد مي باشد چون مقدار زيادي آنتي اکسيدان دارد.

20- در استعمال خارجي براي پانسمان زخم و درمان تاول استفاده مي شود.

21- شربت چغندر بهترين نوشابه و تقويت کننده بدن و دافع سموم بدن است (براي تهيه شربت چغندر، با آبميوه گيري آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگيريد و آن را با يک ليوان آب معدني مخلوط کنيد).

22- رنگدانه‌ای که در چغندر وجود دارد و رنگ بنفش چغندر را تولید می‌کند، ماده‌ای به نام بتاسیانین (Betacyanin) است که ماده‌ای بسیار مهم درمقابل سرطان است.

23- دانشمندان مفید بودن چغندر در مقابله با سرطان، خصوصاً سرطان ریه را مورد مطالعه قرار داده‌اند.

24- چغند دارای دو آنزیم آنتی اکسیدانی(glutathione eroxidase ) و (glutathione-S-transferase) است .این دو آنزیم بعنوان محافظهای سلولهای کبد عمل می‌کنند و از کبد در مقابل رادیکالهای آزاد دفاع می‌کنند.

25-در تحقیق دیگری که بر روی بیماران مبتلاء به سرطان معده انجام گرفت دانشمندان تاثیر آب میوه و آب سبزیجات بر روی عملکردنیتروسامینها،موادیکه در معده تولید می‌شود و باعث سرطان می‌گردد را بررسی نمودند و مشاهده کردند که آب چغندر یک مانع بسیار قوی برای تغییر سلولها توسط این ماده شیمیایی می‌باشد.

26- چغندر غنی از فولات است که بسیار برای رشد طبیعی ضروری است. مصرف غذاهای غنی از فولات در دوران بارداری بسیار مفید است و نبود فولات کافی باعث می‌شود که ستون فقرات در دوران نوزادی بصورت مناسب رشد نکند که به آن نقص نخاعی گفته می‌شود. نیاز روزانه به فولات حدود 400 میکروگرم است. تنها یک فنجان چغندر پخته شده حدود 136 میکروگرم فولات دارد.

27- خوردن چغندر پخته رعشه را معالجه می کند و بسیار آرام بخش است.

28- لبو به علت دارا بودن عناصر کمیاب از بیماری جذام جلوگیری می کند. فسفر دارد ، پس برای مغز و اعصاب مفید است.

29- برای استحکام استخوان ها مفید است.

30- لبو با اینکه 17 درصد قند دارد، ولی خنک است و این خاصیت خنکی در برگ آن بیشتر است . از این رو آب لبو برای التهاب مثانه، رفع یبوست و بیماری های پوستی مفید است.

31- صرف چغندر لکه های سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد.

32- جهت درد مفاصل و نقرس سودمند است (چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد).


هشدار:
1- زياده روي در مصرف آن براي معده مضر است و همچنين موجب دل پيچه مي گردد. براي اجتناب از اين مساله چغندر را همراه عدس بپزيد.
2- براي پختن چغندر از ظروف آلومينيومي استفاده نکنيد.
3- با توجه به بالا بودن اگزالات آن بیماران با سابقه سنگ کلیه با احتیاط چغندر را مصرف کنند.
 سپاس شده توسط farbod ، krasna ، Saeed141 ، narika ، annasufia ، zartosht
#46
خاکشیر:


خاکشیر ازنظر تنوع دو نوع دارد که یکی تلخ با دانه‌های ریز و رنگ‌ مایل به سرخی است و گونه دیگر شیرین است و دانه‌های آن بزرگ‌تر بوده و رنگش سرخ تیره میباشد ؛ هردو نوع در
اغلب نواحی ایران مخصوصاً دامنه‌های البرز و در بیابان‌ها رشد میکنند.


خواص خاکشیر:


. طبع آن گرم و تر است.

. برای بازشدن رنگ صورت صبح‌ها از جوشانده خاكشیر بنوشید.

. جهت رفع گرفتگی آواز از جوشانده خاكشیر استفاده گردد. یك قاشق غذاخوری در ۲۰۰ سی‌سی آب سردبا كمی نبات جوشانده ۱۰ دقیقه دم‌كرده جرعه‌جرعه بنوشید.

. جهت درمان لاغری ۱۰ گرم خاكشیر را در یك لیوان شیر جوشانده با ۲۰ گرم شكر مخلوط نموده به مدت ۱۴ روز بنوشید.

.جهت رفع اسهال كودكان ابتدا خاكشیر را با حرارت ملایم بوداده سپس آب و شكر به آن اضافه نموده می‌گذاریم بجوشد پس از سردشدن هر نیم ساعت یك قاشق چایخوری به كودك بدهید.

. جهت درمان ناراحتی‌های معده یك قاشق خاكشیر را با مقداری نبات در یك لیوان آب جوشانده آهسته بنوشید.

. جهت ورم بیضه خاكشیر را در آب جوشانده تا آب تبخیر شود سپس خاكشیر را روی پارچه‌ای ریخته به صورت ضماد بگذارید.

.جهت ورم بناگوش، ورم پستان، ورم دستگاه تناسلی خانم‌ها، ورم سرطانی و درمان نقرس یك قاشق خاكشیر را با مقداری نبات در یك لیوان آب جوشانده آهسته بنوشند.

. نوشیدن شربت خاكشیر باعث تحریك میل جنسی می‌گردد.

. جهت رفع آب‌آوردن انساج از جوشانده خاكشیر میل شود.

. برای دفع اخلاط خونی از جوشانده خاكشیر میل شود.

. جوشانده خاكشیر صبح ناشتا باعث رفع یبوست می‌گردد.

. جوشانده خاكشیر تب‌بر است.

. كودكانی كه سرخجه می‌گیرند از جوشانده خاكشیر كم‌كم به آن‌ها بدهید.

. جهت التیام زخم رحم از تخم خاكشیر به صورت شیاف استفاده گردد.

. جهت رفع گرمازدگی و عطش از شربت خاكشیر می‌توان استفاده كرد.

. جهت درمان نقرس از خاكشیر به صورت شربت یا جوشانده می‌توان استفاده كرد.

. جهت درمان تنبلی روده از جوشانده خاكشیر استفاده شود.

. برای پایین آوردن حرارت بدن خاكشیر را با سكنجبین مخلوط كرده بنوشید.

. برای درمان كهیر خاكشیر را جوشانده و یا شربت كرده قبل از غذا بنوشید.

. جهت رفع ترشحات ‌زنانگی از جوشانده یا شربت‌ خاكشیر استفاده شود.

. جهت رفع التهاب كلیه از خاكشیر به صورت شربت در تابستان و جوشانده در زمستان استفاده گردد.

. نوشیدن خاكشیر صبح ناشتا دفع كننده كرم می‌باشد.

. برای بهبودی فشارخون خاكشیر را كوبیده شب وقت خواب كف پا تا مچ را به صورت ضماد بمالید.

.اگر كسی مسموم شد جهت ایجاد تهوع و استفراغ ۵ گرم خاكشیر را با كمی گلاب آن قدر جوشانده تا دانه خاكشیر باز شود سپس نیم گرم به مسموم بدهید.

. كسانی كه جوش صورت دارند از خاكشیر همراه سكنجبین صبح ناشتا میل كنند.

. جهت سنگ كیسه صفرا صبح ناشتا از خاكشیر و سكنجبین صبح ناشتا بنوشید.

. خاكشیر تصفیه كننده خون است.

. نوشیدن شربت خاكشیر عمر را طولانی می‌كند.

. برای برطرف شدن تلخی دهان آخر شب از شربت یا جوشانده خاكشیر استفاده گردد.

. جهت التیام زخم‌ها و جراحات از خاكشیر استفاده گردد.

. خاكشیر مدر می‌باشد.

.بذر آن بر میزان شهوت و میل جنسی می‌افزاید و اشتها را باز می‌کند.

.
تنظیم کننده دستگاه گوارشی بوده و ابتلاء معده را به بیماری‌ها مرتفع می‌سازد.

.برای رفع بیماری‌های نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلی مفید است.

.برای اسهال ساده کودکان شیرخوار اثر دارد.

.برای برطرف كردن جوش‌های صورت كه به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود باید جوشانده یك قاشق ترنجبین را با ۲ قاشق غذاخوری خاكشیر مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا به مدت ۲ هفته میل شود تا جوش‌ها از بین بروند.

. خاکشیر برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مناسب است.

.خاکشیر سنگ کلیه را دفع می‌کند ؛ برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را باهم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.

.سرخک و مخملک را دوا می کند .

هشدار:
زیاد مصرف كردن خاكشیر باعث گرفتگی بینی می‌شود.
زیاده روی در مصرف خاکشیر باعث مسمومیت میشود.
 سپاس شده توسط annasufia ، krasna ، Saeed141 ، konda ، narika ، farbod ، Mahacita Bahuruci ، zartosht ، beny
#47
خربزه:

این میوه دارای ویتامین های A, C, B3 میباشد، همچنین دارای پتاسیم ،فیبر ،سدیم ،کلسیم ،منگنز ،مس میباشد.

خواص:
1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود. 5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

7- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم كنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.

10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

13- خربزه به هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

14- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

15.خربزه چون دارای قند است بسیار چاق‌کننده بوده و تاثیرمفیدی در مبتلایان به سل و یا کم‌‌خونی ایجاد می‌کند.

16.خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعثدفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه‌ها کمککرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می‌کند.

17.خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کردهبه همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگی و گرمازدگی می‌گردد

18-‌ در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیم‌هایی وجود دارد کهسرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشدسلول‌های بدن و در سالمندان به فعالیت سلول‌‌های دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستیو بی‌‌حالی منجر می‌شود.

19
-‌ خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس‌هاییکه دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آنبرای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنجمی‌برند، بسیار توصیه می‌شود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب وعفونت‌های موجود در روده‌ها دارد

20.به دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار می‌‌رودلذا به شکل ضماد روی سوختگی‌های سطحی پوست بدن استفاده می‌شود

21.-‌ تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن وویتامینE است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاک‌کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزشمجاری ادرار، ملین و افزایش‌دهنده میل جنسی است و برای تب‌های شدید مفیداست

22.محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه وجود دارد که
می‌تواند با استرس و خستگی مقابله کند. به نظر این محققان، خربزه دارای آنزیم اس.او.دی است که خواص آنتی اکسیدانی دارد و از آسیب رسیدن به بافت‌های بدن پیشگیری می‌کند.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد. ایشان می فرمایند : خربزه ده خاصیت دارد:
1- خوردنی است. 2- آشامیدنی است، چون آبدار است. 3- میوه است. 4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ). 5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ). 6- روده ها و معده را شستشو می دهد. 7- معده و روده را پاكیزه می كند. 8- سبزی است. 9- دوای درد است. قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.

هشدار:

برعكس آنچه كه در ايران مرسوم است و خربزه را با غذا يا بعد از غذا به عنوان دسر مي خورند، بهتر است با فاصله زيادي قبل از غذا آن را خورد.
خوردن خربزه كال در كساني كه معده اي ضعيف دارند ممكن است توليد اسهال كند و خلط را افزايش دهد.
اين ميوه براي سينه درد و سرماخوردگي بسيار مضر است و باعث تب هاي صفراوي مي شود.
زياد خوردن آن هم توليد گرمي مي كند.
خوردن خربزه به همراه عسل خطرناك و مضر است. افراط در خوردن خربزه توليد ورم روده مي كند.
قند موجود در خربزه از نوع گلوکز ولولوز بوده فورا جذب خون شده و به همین سبب باعث بالا رفتن سریع قند خون می‌شود. لذا مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن نباید آن را مصرف نمایند.


 سپاس شده توسط farbod ، Mahacita Bahuruci ، krasna ، annasufia ، konda ، zartosht ، Saeed141
#48
خردل:

گیاه و دانه خردل، جزو قدیمی ترین داروهای گیاهی است که بیماری های متعدد را درمان می کند. این گیاه که بومی مدیترانه است، در خاورمیانه و خاور دور شهرت فراوانی دارد در واقع ۳نوع دانه خردل وجود دارد، قهوه ای، سفید و سیاه.این گیاه حاوی ویتامین های A, E, K میباشد همچنین دارای پتاسیم مس ،منگنز ،روی ،کلسیم ،سدیم ،فولات، قند،منیزیم،اسیدهای چرب امگا ـ 3 میباشد.

خواص:

- طبع آن خیلی گرم و خیلی خشك است.

- جهت تسكین دردهای عصبی سیاتیك خردل سیاه را خیس نموده بصورت ضماد بگذارند.

- جهت تسكین كمردرد و درد پهلو از ضماد دانه‌های خردل سیاه استفاده شود.

- ضماد خردل سیاه برای بیماری نقرس و رماتیسم مفید می‌باشد.

- جهت درمان رماتیسم خردل را در وان ریخته به مدت ۱۵ دقیقه در آب ۴۰ درجه آن استراحت كنند.

- جهت رفع یبوست یك قاشق غذاخوری دانه خردل سفید را چند روز در آب خیسانده سپس صبح ناشتا میل شود از مصرف زیاد این دانه خودداری شود.

- جهت درمان خیز عمومی بدن از خردل سفید یا سیاه می‌توان استفاده كرد.

- جهت رفع بلغم و بوی بد دهان ۱۰ گرم هلیله زرد، ۲۰ گرم خردل و ۲۰ گرم عاقرقرحا همه را نرم كوبیده صبح ناشتا دندان‌ها را مسواك كنند.

- جهت اندام‌های فلج خردل را در ظرفی ریخته حرارت داده همان طور كه داغ است به محل درد بمالند.

- جهت درمان سكته، تمام بدن را با آب گرم كه مخلوط خردل است بشویند.

- جهت درمان وزوز گوش پا را با خردل پاشویه كنند.

- مالش با روغن خردل سیاه بر آلت جهت نغوظ مفید است هنگام مقاربت باید پاك شود.

- خردل دفع كننده اخلاط از اعماق بدن است.

- برای تقویت ذهن و حافظه مفید می‌باشد.

- جهت درمان سردرد با عسل مخلوط نموده بر پیشانی بمالند.

- برای بیداركردن و به حال آوردن بیمار، در حال غش و صرع كمی از گرد آن را و یا چند قطره از دمكرده آن را داخل بینی بیمار بچكانند.

- عطسه‌آور می‌باشد چون گرد آن عطسه‌آور است.

- جهت شب‌كوری چند قطره از آب دمكرده خردل را همراه عسل در چشم بچكانند، البته با تجویز پزشك انجام شود.

- جهت ورم زیر زبان، سنگینی و سستی آن دمكرده خردل را همراه عسل مخلوط نموده مزمزه و یا این كه غرغره شود.

- جهت تنگی‌نفس و سرفه خردل را با عسل مخلوط نموده میل شود.

- جهت تقویت نیروی جنسی خردل را با عسل مخلوط نموده میل شود.

- جهت رفع صرع خردل را با تخم چغندر جوشانده میل كنند.

- اگر جوشانده تخم خردل را در سوراخ لانه مار بریزند مار را هلاك می‌كند.

- تخم خردل برای گرم‌مزاجان مضر است باید با سركه كاسنی میل شود.

- جهت درمان عضو فلج شده یك گرم اسانس خردل را با ۱۰ گرم الكل ۳۵ درجه مخلوط نموده به عضو فلج شده بمالند این محلول برای نقرس و رماتیسم نیز مفید می‌باشد.

- جهت درمان سیاتیك ۲۵۰ گرم آرد خردل، ۵ گرم فلفل سفید و ۵ گرم زنجبیل را با سكنجبین مخلوط نموده به صورت ضماد در محل درد بگذارند.

- جهت درمان استسقاء از دمكرده خردل سیاه استفاده شود.

- جهت درمان لكنت زبان مفید می‌باشد.

- جهت درمان انزال زودرس ۲۰ گرم خردل را با ۲ قطره سركه مخلوط نموده هنگام ناهار و شام میل شود.

- برای درد طحال و كبد مفید می‌باشد.

- جهت درمان چرك گلو با جوشانده آن غرغره شود.

- جهت تسكین درد ضرب‌خوردگی از ضماد برگ این گیاه استفاده شود.

- با کاهش میزان کلسترول، بدن را در برابر بیماری قلبی محافظت می کند.

- سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و در نتیجه عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.


- این گیاه به طور موثر فشار خون را کاهش می دهد و مانع بروز تصلب شرایین می شود.


- ماساژ پوست سر با روغن خردل به طور قابل توجهی کیفیت مو را بهبود می بخشد و از ریزش آن جلوگیری می کند.


- سیستم دفاعی بدن را تقویت و با بی خوابی مقابله می کند.


- برای تحریک اشتها، ۱۵دقیقه قبل از هر وعده غذایی مقداری دانه سیاه خردل را با شیر میل کنید.


- دانه خردل سرشار از ریز مغذی موسوم به سلنیوم است که این ماده معدنی خواص ضد التهابی فوق‌العاده‌ای دارد. همچنین دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند.


- كسانى كه مبتلا به سردرد و يا ميگرن (درد نيمه سر) مى شوند اگر دويست گرم گرد خردل را در كيسه پارچه اى بريزند و در آن را ببندند و آن را در وان حمام بگذارند و روى آن آب بريزند و پاهاى خود را حمام خردل دهند به زودى عوارض سردرد و ميگرن آنها نيز برطرف خواهد شد.


هشدار:

خردل برای بیماران ورم پروستات، تصلب شرائین، ورم كلیه، سكته مغزی، یبوست، سرطان، اسید اوریك و نقرس مضر می‌باشد.
برگ خردل سبز اگر قبل از گل دادن برداشت شود تقریبا فاقد ماده سمی ایزوتیوسیانات بوده و در غیر این صورت از زیاده روی خردل خودداری کنید.
مصرف خردل سیاه در کودکان زیر 6 سال و زنان حامله بیماران با زخم گوارشی یا التهاب کلیوی توصیه نمیشود.
مقدار اگزالات آن بالا بوده و افراد با سابقه سنگ کلیه کلسیمی از مصرف آن خودداری کنند.
افراد مبتلا به گواتر از استفاده خردل اجتناب کنند.
 سپاس شده توسط farbod ، annasufia ، zartosht ، konda ، Saeed141 ، krasna
#49
خرما:

این میوه دارای ویتامین های A, B, C, E میباشد همچنین دارای مواد معدنی فلور ،منگنز، پتاسیم ،روی ،آهن ،کلسیم ،مس ،قند ،منگنز و فیبر میباشد.

خواص:

- طبع خرما گرم و خشک است.

- برای رفع خشونت و نرم کردن سینه ۵۰ گرم خرما در ۱۰۰۰ گرم آب جوشانده صاف نموده روزی ۲ تا ۳ استکان بخورید. البته این برای افراد سرد مزاج بسیارخوب است.

- برای تقویت کلیه از شربت فوق استفاده کنید.

- کسانی که درد کمر یا درد مفاصل دارند می‌ توانند از شربت خرما که در شماره ۲ آمده است استفاده کنند.

- اگر خرما با شنبلیله خورده شود جهت سنگ مثانه مفید است.

- برای تقویت نیروی جسمانی خرما را در شیر تازه خیس کرده کمی‌ دارچین بزنید و صبح به عنوان صبحانه بخورید و سپس کمی‌ شیر بالای آن میل کنید. البته برای گرم مزاجان زیاد خوب نیست.

- کسانی که می‌‌خواهند سنگ مثانه‌شان خرد شود از دمکرده آن استفاده کنند (دمکرده هسته خرما) و دمکرده آن بسیار قابض است و کسانی که یبوست دارند سعی کنند در هنگام استفاده از دمکرده خرما از غذاهای ساده و ملین استفاده کنند.

- به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز باعث رشد است.

- فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلول‌های عصبی می‌‌شود.

- برای کمبود آهن بسیار مفید است.

- خرما بخشی از رژیم غذایی سالم است چرا که قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامین‌های ضروری در آن موجودند. بنابراین این ماده‌ی غذایی در مقابله با کمبود وزن، کمک مؤثری خواهد بود.

- ثابت شده است خرمایی که شب در آب خیس شده و صبح مصرف شود، برای قلب‌های ضعیف مفید است. اگر این کار را دو بار در هفته انجام دهید به تقویت قلب خودکمک کرده‌اید.

- خرماهای رسیده حاوی پتاسیم هستند. پتاسیم نیز برای کنترل اسهال مفید است. به علاوه این محصول به راحتی قابل هضم بوده و از این رو در بر طرف شدن مشکلات ناشی از اسهال کمک می‌کند.

- خرما علاوه بر نکات گفته شده، مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن می‌رساند که جهت خون‌رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می‌شوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.فولات به عنوان ماده خون‌ساز در خرما موجود است؛ هرچند که مقدار آهن خرما آنچنان زیاد نیست، اما برای خون‌سازی، بدن احتیاج به ۳ ماده‌ی مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می‌شوند. پس برای این منظور بایستی از غذاهای متنوع استفاده کرد.

- پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است که به هم خوردن آن دربدن، بسیار خطرناک است. علاوه بر آن، خرما حاوی میزان قابل‌توجهی منیزیم است که برای اعصاب و عضلات ضروری است.

- اعراب از خرمای کال نیز استفاده می کنند و معتقدند که اثرات درمانی بسیاری درد من جمله خرمای سبز تقویت کننده اعمال جنسی و انرژی زا میباشد .حتی هسته خرمای سبز را نیز در کرده و پمادی از آن تهیه می کنند که برای زخمهای آلات تناسلی بکار می رود .

- اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از در هسته خرما درست کرده و آنرا روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .

- گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعم گلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی درد .

- نتایج یک تحقیق علمی نشان می‌دهد خرما بهترین غذا برای روزه داران در ماه مبارک رمضان است. بر اساس نتایج این تحقیق، در ساعات پایانی روزه، قند خون کاهش پیدا می‌کند و بر مغز تأثیر می‌گذارد و سبب می‌شود فرد احساس کسالت و ضعف کند و از قدرت تمرکز شخص روزه دار کاسته می‌شود.همچنین کاهش قند برحرکات جسمی نیز تأثیر می‌گذارد و معده تقریباً در حالت سکون قرار می‌گیرد وفعالیت آنزیم‌های دستگاه گوارشی به علت کمی مایعات در بدن به شدت کم می‌شود. با توجه به این موضوع بدن انسان هنگام افطار، به غذایی نیاز دارد
که به سرعت هضم شود و معده را اذیت نکند و آن را فعال کند و به سرعت مواد مورد نیاز به بدن جذب شود و به مغز و عضلات برسد تا ذهن و بدن توانایی خود را باز یابند؛ همه‌ی این‌ها با مصرف خرما امکان پذیر است و ظرف بیست دقیقه،قدرت و توانایی را به شخص روزه دار باز می‌گرداند.

- خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است از آنجا که که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید فرمول چینی ها در طب سنتی استفاده کنید.بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیندازید بعد آن را هم زده و بنوشید.

- خرما را به عنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید. هم چنین حتما برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را در حدود ساعت 7 بعد ازظهر خورده و قبل ازخواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.

- خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است سعی کنید به جای قند و شکراز خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده ی بیش تری ببرید.

- ورزش کاران به علت فعالیت زیاد، به طور حتم باید از عصرانه ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند. برای مثال خرما و شیر را به همراه نصف فنجان آب آناناس تازه یک قاشق پودر نارگیل ، و یک قاشق آناناس خرد شده ، در مخلوط کن ریخته و معجون فراهم آمده را میل فرمایید.

هشدار:

- مواظب باشید در خوردن آن افراط نکنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
- اگر چه خرما حاوی مواد غذایی مهم و ارزشمند است و در کشور ما انواع خرماهای مرغوب برداشت و به بازار عرضه می‌شود اما در انتخاب آن باید دقت زیادی کرد، زیرا سطحی چسبناک داشته و ناخالصی‌های مختلف را جذب می‌کند.قبل از مصرف، خرما را بشویید و از جایی آن را تهیه کنید که اطمینان دارید.هنگام خرید خرماهای بسته بندی شده هم از سلامت بسته بندی آن مطمئن شوید.
 سپاس شده توسط FATIMAA ، farbod ، annasufia ، konda ، krasna ، Saeed141
#50
خرمالو:

خرمالوسرشار از ویتامینA و
بتاكاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های B1 ، B2 ، B3 و C می باشد. درضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند كلسیم ، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منیزیم و پتاسیم است.

خواص :

- طبع خرمالوگرم و تر است.

- میوه نارس خرمالو باعث كاهش فشار خون می‌شود.

- خرمالوباعث تقویت معده می شود.

- خرمالوقابض است و نرم كننده سینه می باشد.

- خرمالوآرام كنندة سكسكه است.

- خرمالوبندآورندة خون‌ریزی است.

- خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو می‌نشاند.

- خرمالوداروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشاندة كاسبرگ‌های زیرگل و دم گل استفاده شود.

- دم كرده گل آن مقوی معده است.

- جوشاندة برگ‌های آن برای سرفه مفید است.

- از كوبیدة دانه خرمالو بصورت گرد می‌توان سنگ مثانه و كلیه را دفع كردبدین صورت كه دانه را كمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم كرده میل شود.

- خرمالوسرشار از ویتامین‌های A ، B‌و C می‌باشد.

- كوبیدة هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط كرده در یك بطری ریخته سر آن را محكم ببندید و در آب جوش به مدت یك ساعت جوشانده، سپس از این روغنمی‌توان برای دردهای كمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانة آن كه باحرارت بو داده شده است مانند قهوه دم كرده میل شود.

- به خاطرحضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشك و شكننده مفید است.

- خرمالوی كاملاً رسیده یك میوه خوب برای كودكان می‌باشد به جهت رشد و نمو آنها بسیار سودمندمی‌باشد.

- اگر درفواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها می‌شود.

- وجود تانن در خرمالو امكان دارد كه باعث یبوست شود.

- برای درمان اسهال خونی 300 تا 500 گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.

- زیاد كننده نور چشم است.

- آهن عنصر اصلی خون سازی ، وپتاسیم اشتها آور و شستشو دهنده كلیه و كبد می باشد. این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های كبدی و كلیوی بسیار مؤثر است.

- موادقندی خرمالو شامل لوولز و گلوكز است و با آن كه مقدار آن 20 درصد است، برای مبتلایان به بیماری قند ، زیان بخش نیست.

-
خرمالوحاوی مقدار زیادی پكتین است. پكتین یكی از انواع فیبرهای محلول در آب است كه باعث كاهش چربی های خون می شود.

-
میتوان از آب خرمالو برای درمان زخم ها استفاده كرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است.

هشدار :
هرعدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های
پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
 سپاس شده توسط Saeed141 ، krasna ، annasufia ، konda


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان